Followers

OMG!!MY homewok....

 
 seram ke korang tengok aku punyer tittle kat atas un?x kan?sebenarnye..aku nie jenis pelupa siket...folio biologi belum di siapkan!NURHIDAYAH!WAKE UP!huh....awak jangan nak ngade-ngade jadi pemalas ea...alasan lupe la tu....hidayah memang macam tu...byak alasan!leceh betul la...


Sebaik sahaja menyedari hal yang sedemikian....jari jemari ku terus mahu menari di atas keyboard lappy...mungkin untuk melepaskan penat dan lelah memikirkan  maklumat ape yang perlu  dan tidak perlu untuk kuisi kedalam bakal folio ku nanti...

Amacam?cantik x bait-bait perkatan kat atas?hadoiiiii....penyakit persaan terlebih da mula timbul...bahaya ni...sebenarnye aku kebosanan..jadi aku pom mahu create idea aku kat blog ni..almaklomlah dah nak dekat sebulan aku tak update..kecian..kecian....


   

ps://aku menulis hanya untuk mengisi masa terluang..bukan untuk mendapatkan publisiti murahan...aku harap kamu mengerti itu...thanks for reading my blog! :) assalamualaikum....

~Pusat Tuisyen Aziz~

   





 Hari ini merupakan hari kedua aku kat pusat tuisyen ni.Best sangat dapat timba ilmu kat situ..walaupun agak jauh,dimana aku tinggal di daerah setiu..tapi tuisyen tu kat daerah besut.. kat sane aku dapat jumpa dengan member-member dari sekolah IMTIAZ BESUT.,SAINS KUALA TERENGGANU...MRSM BATU RAKIT...MRSM BESUT... SM LEMBAH BIDONG dan banyak lagi...ALhamdulillah la..kawan-kawan baru aku ni sangat memahami aku sebagai orang baru dalam kelas ni...
 
hey..budak baru belajar ni..tolong tunjukkan......

 


happy holidays

           
  
Blog i dah bersawang?banyak habuk?ish....ish...ish...hajat di hati memang nak update,,tapi bila ingat yang tahun depan dah nak exam SPM...terpaksa lah aku lupekan hasrat yang ter buku di hati ni....


  
 Masa cuti sekolah..aku kene duduk dengan uncle untuk mengajar aku addmath...huhuk...tapi aku suka!aku memang lemah addmath...sepanjang duduk dengan dia...aku tumpu topik yang form4....uncle aku guru cemerlang addmath kt MRSM Batu Rakit tak macam aku...slow....
 
Insyallah suatu hari nanti mungkin aku akan berjaya kalau aku usaha......kan?

 


 

Surat Layang Bawah Mejaku


Serius ni bro!hahhaha..tak sangka lak aku,akhir-akhir tahun camnie aku dapat surat layang kat bawah meja...bukan surat mintak pajak gadai tanah atau ahlong a.k.a ceti haram..tapi surat perkenalan.oit2.hahaha.Aku terima surat tu dengan hati yang terbuka..asalkan tak timbul isu mandrem ke hape ke....huhu.....


Terharu aku dibuatnyer...alahai...ciap dengan surat lagi...huh..yang best nye,takde plak name pemberi...die guna name samaran je..macam kes pembunuhan je kan?hahahhaa...ABU BIN ALI tergelak sendirian aku...bau minyak wangi ape tah kat surat tu...klasik kan?aku harap itu bukan bau minyak dagu.                        .-mulut longkang-
maaf la...just joking..tapi takpe..kasi je..aku tak buang surat-surat tu ...benda yang aku dapat..aku akan simpan baik-baik nak tunjuk kat anak cucu...wawawaa.....

hey..i dapat satu lagi ...tq ya...!!!!!!!!!!!!!!!!!!



wooaaaaahhhh.....jimat duit belanja yang mama aku kasi pagi tadi sebab da dapat ni...tapi..aku nak kasi warning kat ABU BIN ALI..DENGAR YE PROPERLY....awak,dah la tu letak air kotak dalam meja sekolah saya... ma saya kasi duit la tiap-tiap hari untuk pergi sekolah..saya mampu beli sendiri.........
satu lagi suprise aku dapat....ade ke patut kat bawah skali perengan surat tu..die lukis aku punye bracess(pendakap gigi)
malu siot....
surat itu diakhiri dengan picture camnie...huhu....kata die"senyum sokmo"

p/s:ini surat perkenalan aje..korang jangan salah sangka lak....terima kasih kepada si pemberi.....saya dah tau..awak tu siape so..untuk letter pajak gadai yang seterusnye...jangan lah segan-segan guna name anda sendiri.....saya tau..awak suke intai saye punye blog.....    friend forever...and i think it would  be not change until the ends... -peace-


Mitos Tentang Jerawat Dan Kulit


alt

Jika anda mempunyai kulit yang sihat berseri, semua orang pasti akan selesa dengan anda.
Berikut kami kongsikan tentang 4 mitos berkaitan jerawat dan kulit :
Mitos #1: Jerawat disebabkan oleh memakan coklat atau gula-gula.
Benar/Palsu? Palsu. Ahli sains berkata bahawa coklat atau gula-gula tiada kena-mengena dengan jerawat atau akne. Jadi, ikutilah cara pemakanan yang seimbang dan jumpailah pakar dermatologi untuk mengubati masalah akne anda.
Mitos #2: Mengambil makanan berminyak menyebabkan jerawat.
Benar/Palsu? Palsu. Makanan berminyak seperti makanan segera, piza, kentang goreng atau kacang tidak menyebabkan jerawat, atau menjadikannya lebih teruk.
Mitos #3: Mengambil pil-pil untuk kulit boleh membantu kulit saya menjadi lebih sihat.
Benar/Palsu? Palsu. Tiada penyelidikan saintifik yang membuktikan bahawa pil atau vitamin untuk kulit boleh secara ajaib memberi anda kulit yang sihat atau mengubati masalah kulit anda. Anda hanya perlu makan makanan yang berkhasiat dan makan pada masa yang tetap untuk mendapat semua nutrien yang diperlukan oleh badan anda.
Mitos #4: Meletakkan makanan, seperti timun, putih telur atau jus aloe vera, pada kulit saya boleh membantu kulit saya menjadi sihat.
Benar/Palsu? Palsu. Nutrien-nutrien makanan tidak berfungsi dengan begitu mudah pada badan atau kulit anda. Cara yang paling baik untuk mendapat faedah daripada makanan ialah dengan memakannya.

meh hidayah jawab....

first and foremost..saye nak ucap time kasih kat tuan empunya diri ain hisyam yang sudi tag name saye..huh...debor perut rase.tak pernah lagi men jawab-jawab soalan cam gini...
hai..lepas habis exam end year form 4...aku masih diuji dengan soalan-soalan yang amat memeningkan kepala(ceh macam la susah sangat)emo je lebih aku nie...wakakaka



here we gooooooooo....lets go bebeh!!hahaha

  1. .awak tanye saye suke awak tak?.........mestilah saye suke awak, ain hisyam(bukan lesbian)hahaa..tak de hak nak saling benci membenci ni...tambah-tambah plak kite same-same pompuan yang ayu......aouch,,ayu ke aku?bleeewkk,cepat ambil baldi..rase cam nak termuntah plak...huhu..
  2. lau pilih antare due 2...saya pilih kepandaian sebab....bile dah berkerjaya,hmm...kecantikan akan datang seiring..tamsilannya,bila dah ade duit...macam2 boleh buat...tp saye suke yang asli punyer...hhehehe...betul ke saya jawab ni?lantak la.haha.
  3. first time.saye gune telefon public!!takde lah..telefon nokia ..yang takde warna tue....bentuk die besar...lau nak buat baling orang pom lari...tapi hidayah tak sekejam tu...saya budak baik..
  4. dapat handfon ...mase darjah empat sebab saya duduk asrama..jauh dari pandangan family...so,sebab anak tunggal..ma kasi fon takot saya dibuli...hehehex...saya sorok telefon tu dalam bungkusan roti gardenia takot hilang....tak pernah guna pom....bawak tuk tujuan kecemasan jer...
  5. betol wei...saya memang failed lau suruh jawab soalan cam gini...huhuhu...jawab sesedap rase ajinamoto je ni...
  6. bantal busuk?tak de la..hahaha...tak pernah ade pom...tapi lau mase baby dulu tak tau la tu...
  7. nie memang soalan penampor la...tak syak lagi..memang la saye sayaaaaaaannnnnggg sangat kat family...hahahahaa...
  8. xder..takde langsung hobi jd photografer...
  9. x kidal..normal..kanan...
  10. jemput la!coz awak ade ciri-ciri jadi penyambut tetamu..hahahaa...niat dah jahat...gurau je awk...
  11. dah foloow pom..jangan risau...awak punyer blog cantik giler...


nih ha..die punyer rules yang perlu dan wajid korang ikot 
Rules : 
1-You must post these rules. 
2-Each person post 11 things about themselves in their journal. 
3-Answer the question that tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer. 
4-You have to choose 11 people to tag and link them to the post. Go their page and tell them you have tagged him/her.No tag backs.
5 No stuff in the tagging section about "You are tagged when you're reading this" you legitimately (have to tag 11 people)


soalan dari miss hidayah korang yang ayu nih...aiseymennn..

1-korang suka ak tak?

2-kalau diberi pilihan antara kecantikan & kepandaian, korang pilih mana 1 ?

3-handphone apa yang korang guna untuk first time dalam hidup ?

4-time form berapa korang dapat handphone ?

5-percaya tak cakap aku kalau aku kata time korang buat entry ni korang tengah perah otak fikir nak tulis apa?

6-korang ada bantal busuk tak macam aku ? agak2 korang bg rated sikit tahap kebusukan bantal korang?

7-soalan mintak penampor : korang sayang mak bapak korang tak ?

8-sapa kat sini ada kamera dslr ? sila maklumkan kt aku sebab aku nk photoshoot free. =.='

9-korang kidal ke tak?

10-kalau korang buat apa2 event boleh tak korang jemput aku. ?

11-soalan mntak maki : sudi tak korang follow blog aku? nanti aku follow korang balik.



kak ain... saye copy soalan awak ye.... hehhee xde idea la nk buat soalan sndiri, otak tgah pening ni.hehehe ..ok pda nama2 yg telah hidayah tag tu silala jawab soalan2 tersebut seperti di atas ye. ^__^ slamat menjawab . =)

miss mimi karami aizen

miss ieyra chomot

miss sijejarikekembar.

miss lyn yeon lonely hahaha

miss farah ezaa

miss farah diana

saya hanya mampu mentag name hanya enam orang sahaja.....da ngantuk..zezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzssssssssssss.

THANKS...CIK H.O.B

 Assalamualaikum.....hari tu aku sedang memerah otak ku yang tak seberapa tajam nie untuk membuat latihan kimia...tiba-tiba....tangan ku amat gatal untuk membuka prince acer(name manja laptop aku)hahha...x kiut langsung kan?aku sebenarnya silent reader....aku buke blog abang ni....waaaaaaahhh...cayalah..memang mantop...

                     

tapi malu nak komen kat entry-entry die..(malu-malu kucing)so,aku add lam  facebook..aku budak mentah lam arena blogging ni teros mintak pendapat die..ternyata..abang nie jenis mesra alam..so,aku pom suruh ler dia komen tentang N.O.B(nurhidayah official blog)hehek..ngade-ngade betol kan aku?melampau...hahaha...tittle name kat header atas pom aku dapat idea mase buke blog abg ni...betol-betol menjana minda aku sebagai seorang student untuk menjadi lebih berwibawa... :p

                                         
                                                 (EHSAN CIK GOOGLE AKU DAPAT PICTURE NI)
so,aku pom suruh member-member aku follow abang nie...aku rase okey sangat-sangat...hmm..jangan salah sangka lak...aku cume respect la abang nie..tak sombong.baik je memanjang....korang nak follow jugak?meh sini....
dekat sikit.....
aku nak kasi tau nie.....
ala....
ape?tak dengar?....
senang citer...
koraNG ....

try scroll kat bawah....
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -                                                        
                                                                                           -
                                                                                           -       
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -
hhahaaa..saja menambahkan kesan dramatik!yuhooo....untuk ke blog abang hafizin tu....click here
hafizin official blog a.k.a HOB merungkai segalanya....ececece..ayat cam seram jek..layaaaaaaaannnnnnnnnnnnn.....................................................................................................................

-peace- 




That's all from me .
nurhidayah  here (:

☆┌─┐ ─┐☆
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒┌┘
└┐▒▒▒▒┌┘


alhamdulillah no.3 negeri

koir menang no.3 negeri...hmm....kire okey la tu..nothing to say..bersyukur sangat-sangat...tapi aku hairan la..kenapa bile aku cadangkan agar video klip kiteorang 2 ,masuk lam fb atau u tube...member-member aku tak nak kasi?banyak betol alasan...huh...ade ke patut,die cakap takot orang len tiru kite punyer skill...aku bukan ape..nak masuk sangat video 2 sebab aku nak suruh keluarga aku tengok..sebenarnye aku tak boleh blootoh dalam hand fon...biase la handfon aku yang murah punyer..so,tak cukup die punyer memory card..ehee......-pecah rahsia-



camni kot gelagat kiteorang....hmm.....not nice la....hahahhaa..tapi cute tu doe....



lepas keputusan diumumkan...kiteorang rase tenang...hhahaha....dah tak risau dah...ciap dapat tidor lagi....nakal kan?tp....masa lam bas..aku rase tak boleh nak lelapkan mate langsung...ye la...semua orang tengah berpesta sambil nyayi-nyayi...memang da tak boleh blah la.....cikgu pom turut serta gak acara nyayi lam bas...hahahhaa..suke sanggat la tu?hahaha...aku pom happy sanggat bila tengok member-member jadi kanak -kanak ribena....hari tu...aku tak boleh ambil paper addmath because ade competition ni la...aiyaaa.....berat rase otak...


muke budak tak habis belajar..hahha...addmath...kenapa la kau susah sangat?ke aku yang susah nak faham?huhuhu..dah habis petua aku cube...tapi masih tak berhasil gak...exercise da buat....ape lagi??ha?cepat jawab...

menang lagi. :p

selamat pagi korang..hari tu aku da janji kan nak story molly kat korang sal competition koir tu..kiteorg telah mendapat JOHAN...berserta wang RM 3000.00.wohoooo..walaupun duit yang dapat tu hanya untuk dibuat baju.tapi aku amat-amat bersyukur..eah..jap-jap!korang ade rase nak muntah ke dengar ayat puji-pujian dari aku ni?lau ade rase pening-pening lalat atau ape-ape jenis serangga yang sedang kelihatan bermain pusing-pusing dekat kepala korang(cam kartun je kan?)better korang tak payah bace..hehehek...aku pom bangun pagi nie tengah mamai-mamai nak tulis entry kak limah nie khas untuk korang tau..




 Pertandingan tersebut telah diadakan di dewan pejabat pelajaran daerah setiu.memang la tak best sebab dewan tu hanya beberapa meter saje dari rumah aku.aku ingat kan nak bawak pergi jauh-jauh...boleh jalan-jalan makan angin sikit...huh-kesal-lepas  je acara tersebut aku terus balik rumah..bukan jalan kaki la.ustakzah latifah yang offer aku tumpang dia..so,aku pom ape lagi maaaa...teros setuju.bukan gelojoh tapi rezeki tak elok di tolak..lau tolak kang...nanti tak pasal-pasal rezeki tu merajuk dengan aku.sape nak jawab?ko?hahaha(lawak bodoh)






 umi aku tak sempat datang nak tengok persembahan daripada voice of tiptop sebab dia ade urusan penting..memang rugi la.tapi umi aku just telefon nak tanye camna aku punyer persembahan tu..terharu weh..demam aku tak juga kebah mase hari tu..memang menyusahkan la!!unlike!unlike!unlike!



 sekarang kiteorang tengah buat latihan tuk pergi peringakat negeri..tapi tak la praktis mane...aku pom bimbang gak ni.suara aku lak sekarang macam nak pecah bile nyanyi..asal camtu ea...??korang ade lampu ajaib tak nak tolong masalah aku ni?aku dah rase macam buntu something yang boleh buat aku jadi siti nurhaliza...hahahahha



 pertandingan seterusnya berlangsung di kuala terengganu selama tiga hari dua malam..siap pakej makan,tidur,bilik air dan banyak lagi...hmmm..aku rase dah takda pape yang mahu diluahkan disini..sebenarnye banyak lagi.tapi yang sentiasa mendengar luahan ngade2 daripada aku ialah(tekan link disini) rosdiana amalina atau lyn teacy.lau nak follow...pom boleh gak..dia nie ok je..cuma garang siket lau tak kena tempat dan mase...tapi keseluruhan A+




VOICE OF TIPTOP(TENGKU IBRAHIM PREMIER TRADEMARD OF PERFECTION)

Assalamamualaikum semua reader kat luar sana?...ape khabar korang?harap sihat la ye..aku dalam dilemma selsema nie..ahaks...oke..hari nie hati aku agak baik sebab????ala..x kan tak dapat agak lagi..hmm..okelah,aku cakap..sebab aku kasi salam kat korang..hahha..entry-entry sebelum nie kan susah siket..ala..aku tanya ,aku jawab..bosan betul la..aku punyer blog dah lame berhabuk ..almaklumlah,sikap malas menulis da datang balik!!ayo0000..lari 100m semua....

 sebab kehadiran aku pada pagi nie coz nak kongsi something nga reader2...actually,aku adalah salah seorang ahli koir dekat sekolah..aku pemegang suara sUPPPPPPPPPPranooooooooo...tau x ape 2?suft la dalam internet sendiri..hahha...balik then cari..lepastu,datang balik kat entry nie..sambung baca...


sekarang praktis untuk masuk  koir kebersihan...korang cari aku ke lam picture nie?aku xde la...masa nie aku rela hati untuk jadi photografer..hahhaa...
 ini adalah ahli-ahli suara yang boleh membuatkan telinga kite terkena  kanser..hahahah......masa nie tengah praktis untuk peringkat negeri..bernanah telinga lau tersilap sumbang. tragis kan??


    



















   






sebenarnya,kiteorang cuma berlatih dalam 1 minggu je..jangka masa yang pendek..ditambah pula dengan kemasukan ahli-ahli baru...selalu kena hentam dengan cikgu yuspha ziladen..suara sumbang la...picing lari,,,lari tempo...n blablablabalablabla. ye la,ape taknya,mase pertandingan dah dekat..main-main dalam kelas sape suruh?sendiri tanggung maaaa...tapi kami tahu cikgu sayang kami..ayat ape 2??hahaha...rilex la..sekali- sekala buat ayat rintihan kan...mengade betoi la!!

hari nie aku selsema lagi....camne dengan pertandingan?????tinggal  berapa hari lagi...milik siapa gelaran juara tahun ini???adakah masih di tangan smk tengku ibrahim??
debaran akan menyusul....zezssssss!!!!!!!!

p/s: hope dapat kekalkan kejuaraan seperti tahun-tahun lepas....aminnnnn........









kisah buli budak form 4UM ^_^INTERESTING FACT

APASAL NGA KORANG NIE?DAH LAME KENAL BUT STILL MACAM TAK FAHAM-FAHAM AKU PUNYER KAREKTER...YESZZ..AKU MMG NAMPAK BENDUL KAT SEKOLAH TP KORANG ADE HAK KE UNTUK BULI AKU??DA BANYAK CARA AK CUBA TUK TUKOR KAREKTER...-BAJET KORANG TAKOT LA KAN?-HAHAHA..TP TETAP TAK BERHASIL..BUNTU!KADANG-KADANG AKU RASA NAK TERGELAK POM ADE...SATU HARI TU CIKGU  MATH MASUK LAM KELAS,,TGAH BINCANG SOALAN TETIBA CIKGU KATE CAMNI

 CIKGU:SAYA PERHATIKAN LA..KEBANYAKN BUDAK2 HOK PANDAI NI DIE JENIS LURUS BENDUL TP BAGUS                              LA KAN..HAHAHA-GELAK-

AKU:-MODE-SILENT-..XDOP MOOD NOP BUAL

MEMBER:BETUL 2 CIKGU..LAM KELAS KITE POM ADE GAK HOK JENIS CIKGU KABO (CAKAP) 
                    AKNI(TADI)....-GELAK BERAMAI2 CAM COMPETITON LAK-

CIKGU:IYE?ADE KE?TAK PRASAN LAK SAYE..KE AWAK KATA KAT 
               HIDAYAH?HAHAHAHA..NASIB3..HIDAYAH?AWAK BENDUL K?

AKU:XDE LA CIKGU...MANE ADE...ADUYAI...AGOK2 LA AWOK MUNG DEPAN CIKGU POM NK KENE KE AKU...

CIKGU:HAHAHAH.... SABAR DAYAH...OK SAMBUNG BALIK SOKLAN MATH NO.9..

 MAKLUK TUHAN:BEREH2..TAPI DAYAH MEMANG LURUS.. ...........................
  
CEH TAK HABIS-HABIS NGA DIE PUNYER AYAT YANG AKU ASE AMAT MENYEBALKAN...SENJAGA NAK KENEKAN AKU....SO,AK AMBIL KEPUTUSAN BUAT X TAHU JE..CAKAP LA APE KORANG NAK.....
ASE CAM NAK TENDANG JE ORANG YANG TA RETI JAGE MULUT 2..TAPI AKU TA BRANI,,HAHHAHAHA,,,MEMANG BUKAN BULI CAM PENDERAAN  TUH,,,TAPI EMOSI AKU YANG KNE TERDERA..AISH...SILAP HARI BULAN..AKU CEPUK GAK KANG BUDAX YANG TAK TAU JAGA PERASAAN ORANG LAIN NIE!HAHAHA...

SEKARANG AKU TENGAH CUBA TIPS NIE:

korang pena kena buli ? padan muke ! haha.. ops.. ops.. silap pulak.. kesian .. cube korang try cra2 kt bwah neyh :)


   setiap hari, pastikan korang pkai ada berunsurkan seragam seni bela diri


  Bawak bersama senjata yg boleh melindungi diri sendiri dan org lain ke mana-mana


  sentiasa berlagak dengan wajah yg bengis dan garang, utk kesan yg lebih menarik,  
                                         tambahkan parut pada muka korang


  berkawanlah dgan gengster atau mana-mana kaki pukul  dan pastikan korang pun tidak 
                                                                   diTERPUKUL oleh dorang

Berkahwinlah dgan anak bomoh, dukun atau mana2 pengamal ilmu hitam.. nescaya tiada 
                                                        siapa berani kaco korang.. hahaha xD

HAHHAX....TRY LA LAU TAK CAYE....JUZ FOR YOU...MY LOVELY READER.....KIH56

love it..reaLLy love it :nice docter+blue colour of bracess

 aihs..hari selase ak x bleh pergi skolah...why?why?why?
nak tau jugak k?x payah la.....alolo...nak rajuk ea..oke2..meh sini
nak story ket..yesterday ade oppoiment nga doktor kat hospital
ala...sal bracess la..jgan fikir menda len plak...mula-mula sampai tu kan..ak teros letak kad kat kaunter..wape minit kmudian ade sorang dokter panggil...ayoooooooooo...dokter bru tu..baru posting kot..muda lagi
..fuh..ak cuba cover jadi pemalu...kahkahkah....biase dokter yatimah yang handle...tp ai 2...si die yang handle.
baik pulak tu..biase la...sebagai doct kenalah jadi friendly sikit nga patient..
dah lame aku tunggu nak pakai bracess yang kalor biru coz sama dengan uniform skolah ak..kih2
tetibe je doct 2 panggil name aku"adik...kite pakai warna biru boleh?"wwwwwwoaaaaaaaaaaaa...
like a lighting srike..aku teros stuju...yup.abselutely!my favourite calour...
doktor tu teros tergelak dengar ayat dari aku yang selame nie diam membisu tiba-tiba bersuara.....

opsss....da tak jadi buat pendiam...HUHU..sedey...tapi aku bukan plastik ea?plastik hitam or biru or hijau....tidak sama sekali..aku adalah aku.sedap ayat woah...
camnie ar muka aku bile telampau happy...hahaha

EPISOD SAMBUNGAN :TERAWIH

sori la....lambat nak update sal perancangan hidayah nga aisyah hari tu...hmm...akhirnye jadi gak pegi kat masjid putera jaya tuk solat terawih..hehe..suke ak tengok orang ramai datang k masjid tanpa mengira usia..sampaikan adik-adik yang umur 5 taun pom da ada ade kat situ..mybe umi dia bawak kot..huhu..bagus2 tuk prose mengimarahkan masjid..mase pergi kat situ umi ak yang hantar...hajat di hati nak balik jalan kaki je..coz rumah taklah jauh sangat.tp last2 mak aisyah panggil suruh aku naik kereta dia ...terharu beb!!hahaa.thanks makcik ma sebab sudi tumpangkan saye!!!.. :p

miserabLE???eak?hmmmmmm...

 im feeling miserable rite now?u know y???its seem that im a useless person..i am burden people a lot???hmmm...i dont think so la ...LOL...hidayah...u asking and u anwering....so weird...we can let dis happen..look u re very stress!!...huhuhu..xkan la studi..studi...studi...make my brain not function as well as  usualy...

OIT??did u believed the text that im write above????hahhaha...juz kidding la..dont take it as a serious thing.....propaganda je 2..sementara tunggu azan magrib nak berbuka puase nihs..aiihh,,,ok...take it easy...hidayah x mudah melatah la...burden ade sikit da nak bising-bising....huh....untuk tarik perhatian ker hape??


hmm..ari nie tolong ma masak makanan tuk buka puase...so fun la..bila ramai-ramai kumpul kat dapur...tambah2 plak...insan yang berhati mulia yang bername  hidayah nie seorang yang peramah(penyakit puji diri sendiri)hahaha...

malam nie nak ikot aisyah pergi masjid putera jaya.....nak terawih kat situ...tak sabar nantikan saat tu...episod ak pergi terawih bakal di diarikan di blog nie....tguuuuuuuuuuuuuuuuu....

selamat berbuka kpada semua umat manusia di segenap empat penjuru dunia yang memeluk agama islam...!!!wawawa...karangan bm la ....opss..terlebih sudaa....


 have a nice day+________________+


Advantage Of Fasting During The Beautiful Ramadan Month...!!

atention please...here some information that i hve find juz now...i know..that im late nk update dis blog lately....huhu...be calm down sumer yep..bace nie...jgn mls2 plak..

                                   ouch!!buah kurma???ak punyer kegemaran neh........nak satu bley?????

....oke..back to our text juz now...hish...1...2..3.....Ramadan is a period of fasting, reflection, devotion, generosity and sacrifice observed by Muslims around the world. While major holidays of other faiths have largely become commercialized events, Ramadan retains its intense spiritual meaning.

The word "Ramadan" comes from the Arabic root word for "parched thirst" and "sun-baked ground." It is expressive of the hunger and thirst felt by those who spend the month in fasting. As opposed to other holidays, when people often indulge, Ramadan is by nature a time of sacrifice.Through fasting, a Muslim experiences hunger and thirst, and sympathizes with those in the world who have little to eat every day.

Through increased devotion, Muslims feel closer to their Creator, and recognize that everything we have in this life is a blessing from Him.

Through increased charity, Muslims develop feelings of generosity and good-will toward others.

The Prophet Muhammad (peace be upon him) once said, "A man's wealth is never diminished by charity."

Through self-control, a Muslim practices good manners, good speech, and good habits.Through changing routines, Muslims have a chance to establish more healthy lifestyle habits- particularly with regards to diet and smoking.

Through family and community gatherings, Muslims strengthen the bonds of brotherhood and sisterhood, in their own communities and throughout the world.Ramadan is a very special time for Muslims, but the feelings and lessons we experience should stay with us throughout the year. In the Qur'an, Muslims are commanded to fast so that they may "learn self-restraint"

"O you who believe, fasting has been decreed for you as it was decreed for those before you, perhaps you may be righteous."
(Qur'an 2:183).

This restraint and devotion is especially felt during Ramadan, but we all must strive to make the feelings and attitudes stay with us during our "normal" lives. That is the true goal and test of Ramadan.

May Allah accept our fasting, forgive our sins, and guide us all to the Straight Path. May Allah bless us all during Ramadan, and throughout the year, with His forgiveness, mercy, and peace, and bring us all closer to Him and to each other.

bracess my choice...^_____^..........

meh dekat ket...nop cter sal bracess eah...sesape yang x bknan...bleh angkat kaki..hhehehehe............sedikit info.....
countdown bebeh.
i'll be back for my school session.
anyway ,
this time i would like to share with u guys
HOW BRACES GET STUCK IN MY TEETH ?
hahaha
act , i wanna share my experience when i was wearing braces
about  5 months ago.
because people keep asking me
wahh! gigi kau cantiklah.
tersusun je . senyum pun manis HAHA
i remember this one time,
act my senior told me
she was so impressed with my teeth
when the first time i enter the dorm
like seriously
i wear my braces since i was 16 years old
it was around 21 march
act , when u want to wear braces
u have to survey the dental clinic
most of the dentist will charge around 5k to 6k
for your up and bottom teeth
but i got free for both side.
SURPRISING?sebenarnye...ak gune guarantee letter drp pjbt abh ak...die kan polis....so..dpt la free!!
ONLYYYY !
i wear it because of the reason
that my teeth is getting JARANG.
(not like halimah jongang ok)
because my parents scared that her daughter will nvr get MENANTU(kidding)
so , they want me to wear braces.
yessssssss !
usually people wear it for 2 years.
HUH....
THE PAIN
when the doc pull it out
it was like showing the CRUEL DOC haha
he using like this kind of metal stuff
to pull it off
and i was injected with "bius" , it taste STINK !
i can feel it in my tongue.


(my appoinment card)(bkn sebenar)
so , the day has come.
it takes more than hour to put that metal stuff
in my teeth HAHA
after weearing that braces
i have to meet the doc
once in a month!!!
i was called as GB(GIGI BESI)

 sebenarnye due orang ni kawan baik aku....hmmm...kiteorg sehati sejiwa la...hahaha coz dierorg pom pakai gak...
this is how i look when braces got stuck on my teeth
s
ya i know , my bibir MENJUIH
and i cant smile . HATE THAT TIME. haha
i remember the doc asisstant said to me
after my teeth become TERSUSUN
u're become a beautiful young lady
(blushing) haha