Followers

GOODBYE BRACESS! HELLOW RETAINER!!


Hye readers....hari ini aku rase sedih campur bahagia sangat..kalau korang ikuti blog aku sejak dulu lagi mesti korang da tau kan yang aku adalah salah satu gadis comill yang memakai bracess a.k.a pendakap gigi...hehheee...(angkat kening macam ziana zain). tapi aku dah buang dah bracess semalam.Syukur alhamdulillah! Di sini aku nak share ngan korang pasal retainer pulak..korang tahu tak ape itu retainer? tak tahu kan?hahahhaa *bajet aku tahu*

meh la dekat sikit! nak bisik ni..sebenarnya....retainer tu adalah menda alah yang perlu kita pakai selepas memakai bracess.Pemakaian retainer adalah penting untuk mengelakkan gigi korang yang dah sedia tersusun tu kembali kepada keadaan asal (keadaan sebelum memakai bracess).Retainer bagi aku more complicated compare dengan bracess sebab menda ni dapat dibuang dan perlu dibuang jika korang nak swimming atau melakukan sukan yang lasak! fuh! penat aku cerita... jap,(tarik nafas dulu)


Agak terseksa la jiwa raga beserta dengan bakul aku memakai retainer ni..memang cerewet tahap gaban.Aku punyer percakapan pun dah jadi huru hara.... korang tau kenapa??? mama aku pun sejak aku pakai menda alah ni jarang nak fahaam apa yang aku cakap..sedih nye rase.....

TEKANAN DIRASAKAN APABILA.....

Apabila aku nak cakap dia bunyi macam kanak-kanak umur dua tahun sebab P.E.L.A.T

EXAMPLE:

  • Aku suka sangat dengar lagu ni(bunyi sebelum memakai retainer)
  • Aku scuke cangat degar lagu ni(bunyi selepas memakai retainer)


SEKSI DIRASAKAN APABILA.....

Aku dahla tak boleh sebut huruf S Sebab dia akan keluar bunyi macam minah london pulak aku rase..hahhaha... auuww.... seksi bro! hahaha.. semalam member aku cakap bile dia dengar aku berkata-kata boleh menyebabkan botol budu kat rumah dia pecah! ouch!! kurang asam jawa punye orang...hahahahha....ade ke patot cakap aku macam tu... *mybe da bosan hidup lame tu kot* 

BERBALOI DIRASAKAN APABILA.....
  
Aku punye gigi dah nampak more great berbanding dulu....yahooooo


p/s: Budak comill ni da penat menulis.... jom rehat minda lak!! ;)

ALAMAK ! GAS DAH HABIS !!


Hari ni..aku dah janji nak masak makanan kegemaran nenek aku...semangat berkobar-kobar nak tunjuk bakat memasak yang dah lama terpendam di dalam sanubariku ini...Sedang aku menggoreng ikan yang menjadi salah satu makanan wajib bagi makanan malam untuk aku,nenek dan adikku yang comot tu (shameela adeeba).tetibe je stove buat hal....tak keluar api !!!!!!!!...

let me tell you...

Alamak!! gas dah habis...habis rancangan aku malam ni...what should i do??? damn it...argggghhh...tetibe je aku dapat satu idea yang amat bernas..korang tau ape?cube la teka... :(

RICE COOKER!!! yeayyy..aku masak guna rice cooker! hahahahaa....terkejut giler adik aku..tapi nak buat camne,tu je salah satu jalan yang ade...nak pergi beli gas?aku tak pandai bawak motor pergi kedai...kalau jalan kaki kan jauh...lagipun gelap.so..aku ambil langkah berhati hati dengan duk je kat rumah...

goreng telur....goreng ikan...semua aku guna rice cooker..aku jamin la..takkan meletup punyer..hehehee


p/s : *bile-bile cek dulu gas kat dapur dah habis belom..jangan main redah je! kan awak jugak yang susah*
  
: I don't define my world in black and white because there is so much hiding among the grey . in life , sometimes you can't wait for something to come to you but you have to get up and go for it yourself even sometimes people will try to spoil your happiness just because they have nothing better to do . life always offers you a second chance . it's called tomorrow ::.

 ayat kat atas petikan daripada abang Eijat abdullah....aku suke sangat baca dia punyer blog....best sangat....lau korang tak caye..try r tekan ni http://eijatabdullah.blogspot.com/..Mesti korang gelak sorang-sorang.....die suka bercerita tentang pengalaman hidup..dan..banyak lagi la! korang lau nak tau sangat kan??...pergi lawat sendiri ea...heheheehehehe
malam ni..aku takde mood nak share citer aku...penat sangat kot..next time la ea... k. bye!
##nak pergi buat virus addmath jap,see u soon!## 

 

UNDER STRESS..

I lost my guide,..dah lame aku tak datang sini..kecian..dah penuh dengan sarang labah-labah yang langsung tidak diundang...the real examination(spm) dah dekat..tapi aku pulak dapat masalah tanpe henti-henti..mesti korang tanye aku ade masalah ke tak kan?the answer is yes!aku rindu kawan-kawan aku...sometimes,when i miss you, i listen to music or look at pictures of you,not to reminds me of  you but to make me feel as if i'm  with you.it make me forget the distance and capture with you...

 


That my fault..i create and i must face it! sometime,when we are under a lot  of stress and we snap each other..no one give the attention you do when i have a problem or just need to talk....



Thanks for giving advice to handle my big problem...Aku amat bersyukur mempunyai kamu sabagai kawan aku.....u're the better than a sister.No siblings rivalry.you always know the right things to say
nasihat aku kat my readers ialah a good friends helps you when you fall, a best friends pees their pants laughing,trips you again and call you a**hole.

Happy birthday



Hey there,, welcome to my blog... Here is the only place that I can express myself by writing anything that through my mind... Bab kata OM (orang melayu) sesuka hati aku lahh,, hee ~.~
 
hai readersssssssssss*ade lagi ke reader aku??ahaks*
 
taknak buang masa...aku nak ucapkan hepi besday kat member .aku ni...hadiah bakal menyusul..hehee..boom yang saya bincangkan tadi bakal saya letak kat tempat duduk awak ea...oooo..sesedap rase ajinamoto je awak kenekan saye tadi yep?rasakan!!!!!!!!!!!!dush!


                                    Brother-Birthday

siapa besday dia hari ni? angkat tangan! ok sesiapa yg besday hari ni aku nak wish hepy besday. semoga panjang umur murah rezeki dan bla...bla..bla... hee..ayat standard.

ok,korang biasa tak sambut besday kawan2 korang? kalau aku, aku jarang sambut besday dengan kawan2. tu sebab kawan2 aku pon tak sambut besday aku kot. biasalah, buat baik
dibalas baik, takkan buat baik dibalas jahat pulak kan? kalau macam tu baik kita bakorrr kita bakorr je lah. ceh, dah jadi trademark dah kan quote cerita kak limah ni. sampai aku yg tak minat cerita tu pon dah terikut. kat facebook tu, semua quote  dalam movie tu ada orang buat fanpage. betapa fanatiknya rakyat malaysia ni terhadap hantu kak limah.

bercakap pasal sambut besday ni, pernah tak korang berpengalaman mempedajal kawan2 korang time nak sambut besday? yang paling common pasal sambutan besday ni, dengan tradisi baling telur beserta tepung. aku pernah jugak join benda alah ni. masa kat sekolah model khas dulu..aku baru darjah 4.. aku follow je kawan2 aku. kalau ikut hati, aku tak nak buat sebenarnya. hehe.

 benda ni x elok la...gurau berlebihan ..aku just bagi pendapat aku je. no hard feeling ok? bagi aku, tak salah kalau kita sambut besday kawan2 kita secara berhemah sikit. apa salahnya kita sambut dia dengan belaian kasih sayang dan sentuhan mesra ye dak?daripada korang beli telur+ tepung bagai untuk mempedajal orang, baik guna untuk buat kek ke.sedekah ke. boleh jugak bawak faedah. kan? membaziaq itu kan amalan syaitonnnn nirojim? lagipon kan, buat benda tu semua, boleh mengotorkan kawasan yg korang gunakan tu. lain lah, lepas tu korang bersihkan balik. kalau macam tu bagus lah. tak kesian ke kat makcik cleaner yg tua2 tu bersihkan tempat tu?



macam ni lah,kalau kita buat something dengan ikhlas, setiap benda yg kita buat tu insyaAllah akan dihargai dan diingati sampai mati. kan? so, even kita tak buat benda ni semua, kalau kita ikhlas nak celebrate besday kawan kita even dengan sebijik cupcake pon, mesti dia akan ingat sampai bila-bila punya. :) peace!

photo


Happy colors makes you happy!

Hope it was a great birthday celebration!

xoxo,
ween
p/s; ni kek saya kasi...makan sampai'ketat'perut un...hehee..

New Life ----->hostel

   

                      Hey hey people! Isn't it great to know that I'm back in here, typing exciting stuffs
for you guy to read...
aku balik lagi..sebenarnye tiap-tiap minggu
aku diberikan kebenaran balik oleh warden aspuri
special tak aku??

mesti korang ingat aku nie macam-macam kan?
 first of all..aku dapat balik every week sebab aku buat surat rasmi hantar kat 
 warden inform yang aku ada hadiri tuesyen tiap-tiap weekend..
tu je la..xde spcial nye..warden layan adil kat semua pelajar..

 Hmm..hidup aku taun nie cuma dengan buku..
 NO HANDFON!
 NO LAPTOP!
NO BRODBAND!
 
 sedihkan?tapi nak buat macam mane..aku SPM CANDIDATE...
 hahaha..sengaja highlight besar-besar,,,
     

I can hereby resign from being a PMR candidate. Got several months before upgrading my job to be an SPM Candidate. (I can't believe that I'm already thinking about that now :D)