Followers

Happy birthday



Hey there,, welcome to my blog... Here is the only place that I can express myself by writing anything that through my mind... Bab kata OM (orang melayu) sesuka hati aku lahh,, hee ~.~
 
hai readersssssssssss*ade lagi ke reader aku??ahaks*
 
taknak buang masa...aku nak ucapkan hepi besday kat member .aku ni...hadiah bakal menyusul..hehee..boom yang saya bincangkan tadi bakal saya letak kat tempat duduk awak ea...oooo..sesedap rase ajinamoto je awak kenekan saye tadi yep?rasakan!!!!!!!!!!!!dush!


                                    Brother-Birthday

siapa besday dia hari ni? angkat tangan! ok sesiapa yg besday hari ni aku nak wish hepy besday. semoga panjang umur murah rezeki dan bla...bla..bla... hee..ayat standard.

ok,korang biasa tak sambut besday kawan2 korang? kalau aku, aku jarang sambut besday dengan kawan2. tu sebab kawan2 aku pon tak sambut besday aku kot. biasalah, buat baik
dibalas baik, takkan buat baik dibalas jahat pulak kan? kalau macam tu baik kita bakorrr kita bakorr je lah. ceh, dah jadi trademark dah kan quote cerita kak limah ni. sampai aku yg tak minat cerita tu pon dah terikut. kat facebook tu, semua quote  dalam movie tu ada orang buat fanpage. betapa fanatiknya rakyat malaysia ni terhadap hantu kak limah.

bercakap pasal sambut besday ni, pernah tak korang berpengalaman mempedajal kawan2 korang time nak sambut besday? yang paling common pasal sambutan besday ni, dengan tradisi baling telur beserta tepung. aku pernah jugak join benda alah ni. masa kat sekolah model khas dulu..aku baru darjah 4.. aku follow je kawan2 aku. kalau ikut hati, aku tak nak buat sebenarnya. hehe.

 benda ni x elok la...gurau berlebihan ..aku just bagi pendapat aku je. no hard feeling ok? bagi aku, tak salah kalau kita sambut besday kawan2 kita secara berhemah sikit. apa salahnya kita sambut dia dengan belaian kasih sayang dan sentuhan mesra ye dak?daripada korang beli telur+ tepung bagai untuk mempedajal orang, baik guna untuk buat kek ke.sedekah ke. boleh jugak bawak faedah. kan? membaziaq itu kan amalan syaitonnnn nirojim? lagipon kan, buat benda tu semua, boleh mengotorkan kawasan yg korang gunakan tu. lain lah, lepas tu korang bersihkan balik. kalau macam tu bagus lah. tak kesian ke kat makcik cleaner yg tua2 tu bersihkan tempat tu?



macam ni lah,kalau kita buat something dengan ikhlas, setiap benda yg kita buat tu insyaAllah akan dihargai dan diingati sampai mati. kan? so, even kita tak buat benda ni semua, kalau kita ikhlas nak celebrate besday kawan kita even dengan sebijik cupcake pon, mesti dia akan ingat sampai bila-bila punya. :) peace!

photo


Happy colors makes you happy!

Hope it was a great birthday celebration!

xoxo,
ween
p/s; ni kek saya kasi...makan sampai'ketat'perut un...hehee..

1 comment:

Anonymous said...

thx awk...