Followers

GOODBYE BRACESS! HELLOW RETAINER!!


Hye readers....hari ini aku rase sedih campur bahagia sangat..kalau korang ikuti blog aku sejak dulu lagi mesti korang da tau kan yang aku adalah salah satu gadis comill yang memakai bracess a.k.a pendakap gigi...hehheee...(angkat kening macam ziana zain). tapi aku dah buang dah bracess semalam.Syukur alhamdulillah! Di sini aku nak share ngan korang pasal retainer pulak..korang tahu tak ape itu retainer? tak tahu kan?hahahhaa *bajet aku tahu*

meh la dekat sikit! nak bisik ni..sebenarnya....retainer tu adalah menda alah yang perlu kita pakai selepas memakai bracess.Pemakaian retainer adalah penting untuk mengelakkan gigi korang yang dah sedia tersusun tu kembali kepada keadaan asal (keadaan sebelum memakai bracess).Retainer bagi aku more complicated compare dengan bracess sebab menda ni dapat dibuang dan perlu dibuang jika korang nak swimming atau melakukan sukan yang lasak! fuh! penat aku cerita... jap,(tarik nafas dulu)


Agak terseksa la jiwa raga beserta dengan bakul aku memakai retainer ni..memang cerewet tahap gaban.Aku punyer percakapan pun dah jadi huru hara.... korang tau kenapa??? mama aku pun sejak aku pakai menda alah ni jarang nak fahaam apa yang aku cakap..sedih nye rase.....

TEKANAN DIRASAKAN APABILA.....

Apabila aku nak cakap dia bunyi macam kanak-kanak umur dua tahun sebab P.E.L.A.T

EXAMPLE:

  • Aku suka sangat dengar lagu ni(bunyi sebelum memakai retainer)
  • Aku scuke cangat degar lagu ni(bunyi selepas memakai retainer)


SEKSI DIRASAKAN APABILA.....

Aku dahla tak boleh sebut huruf S Sebab dia akan keluar bunyi macam minah london pulak aku rase..hahhaha... auuww.... seksi bro! hahaha.. semalam member aku cakap bile dia dengar aku berkata-kata boleh menyebabkan botol budu kat rumah dia pecah! ouch!! kurang asam jawa punye orang...hahahahha....ade ke patot cakap aku macam tu... *mybe da bosan hidup lame tu kot* 

BERBALOI DIRASAKAN APABILA.....
  
Aku punye gigi dah nampak more great berbanding dulu....yahooooo


p/s: Budak comill ni da penat menulis.... jom rehat minda lak!! ;)

ALAMAK ! GAS DAH HABIS !!


Hari ni..aku dah janji nak masak makanan kegemaran nenek aku...semangat berkobar-kobar nak tunjuk bakat memasak yang dah lama terpendam di dalam sanubariku ini...Sedang aku menggoreng ikan yang menjadi salah satu makanan wajib bagi makanan malam untuk aku,nenek dan adikku yang comot tu (shameela adeeba).tetibe je stove buat hal....tak keluar api !!!!!!!!...

let me tell you...

Alamak!! gas dah habis...habis rancangan aku malam ni...what should i do??? damn it...argggghhh...tetibe je aku dapat satu idea yang amat bernas..korang tau ape?cube la teka... :(

RICE COOKER!!! yeayyy..aku masak guna rice cooker! hahahahaa....terkejut giler adik aku..tapi nak buat camne,tu je salah satu jalan yang ade...nak pergi beli gas?aku tak pandai bawak motor pergi kedai...kalau jalan kaki kan jauh...lagipun gelap.so..aku ambil langkah berhati hati dengan duk je kat rumah...

goreng telur....goreng ikan...semua aku guna rice cooker..aku jamin la..takkan meletup punyer..hehehee


p/s : *bile-bile cek dulu gas kat dapur dah habis belom..jangan main redah je! kan awak jugak yang susah*