Followers

Surat Layang Bawah Mejaku


Serius ni bro!hahhaha..tak sangka lak aku,akhir-akhir tahun camnie aku dapat surat layang kat bawah meja...bukan surat mintak pajak gadai tanah atau ahlong a.k.a ceti haram..tapi surat perkenalan.oit2.hahaha.Aku terima surat tu dengan hati yang terbuka..asalkan tak timbul isu mandrem ke hape ke....huhu.....


Terharu aku dibuatnyer...alahai...ciap dengan surat lagi...huh..yang best nye,takde plak name pemberi...die guna name samaran je..macam kes pembunuhan je kan?hahahhaa...ABU BIN ALI tergelak sendirian aku...bau minyak wangi ape tah kat surat tu...klasik kan?aku harap itu bukan bau minyak dagu.                        .-mulut longkang-
maaf la...just joking..tapi takpe..kasi je..aku tak buang surat-surat tu ...benda yang aku dapat..aku akan simpan baik-baik nak tunjuk kat anak cucu...wawawaa.....

hey..i dapat satu lagi ...tq ya...!!!!!!!!!!!!!!!!!!



wooaaaaahhhh.....jimat duit belanja yang mama aku kasi pagi tadi sebab da dapat ni...tapi..aku nak kasi warning kat ABU BIN ALI..DENGAR YE PROPERLY....awak,dah la tu letak air kotak dalam meja sekolah saya... ma saya kasi duit la tiap-tiap hari untuk pergi sekolah..saya mampu beli sendiri.........
satu lagi suprise aku dapat....ade ke patut kat bawah skali perengan surat tu..die lukis aku punye bracess(pendakap gigi)
malu siot....
surat itu diakhiri dengan picture camnie...huhu....kata die"senyum sokmo"

p/s:ini surat perkenalan aje..korang jangan salah sangka lak....terima kasih kepada si pemberi.....saya dah tau..awak tu siape so..untuk letter pajak gadai yang seterusnye...jangan lah segan-segan guna name anda sendiri.....saya tau..awak suke intai saye punye blog.....    friend forever...and i think it would  be not change until the ends... -peace-


Mitos Tentang Jerawat Dan Kulit


alt

Jika anda mempunyai kulit yang sihat berseri, semua orang pasti akan selesa dengan anda.
Berikut kami kongsikan tentang 4 mitos berkaitan jerawat dan kulit :
Mitos #1: Jerawat disebabkan oleh memakan coklat atau gula-gula.
Benar/Palsu? Palsu. Ahli sains berkata bahawa coklat atau gula-gula tiada kena-mengena dengan jerawat atau akne. Jadi, ikutilah cara pemakanan yang seimbang dan jumpailah pakar dermatologi untuk mengubati masalah akne anda.
Mitos #2: Mengambil makanan berminyak menyebabkan jerawat.
Benar/Palsu? Palsu. Makanan berminyak seperti makanan segera, piza, kentang goreng atau kacang tidak menyebabkan jerawat, atau menjadikannya lebih teruk.
Mitos #3: Mengambil pil-pil untuk kulit boleh membantu kulit saya menjadi lebih sihat.
Benar/Palsu? Palsu. Tiada penyelidikan saintifik yang membuktikan bahawa pil atau vitamin untuk kulit boleh secara ajaib memberi anda kulit yang sihat atau mengubati masalah kulit anda. Anda hanya perlu makan makanan yang berkhasiat dan makan pada masa yang tetap untuk mendapat semua nutrien yang diperlukan oleh badan anda.
Mitos #4: Meletakkan makanan, seperti timun, putih telur atau jus aloe vera, pada kulit saya boleh membantu kulit saya menjadi sihat.
Benar/Palsu? Palsu. Nutrien-nutrien makanan tidak berfungsi dengan begitu mudah pada badan atau kulit anda. Cara yang paling baik untuk mendapat faedah daripada makanan ialah dengan memakannya.

meh hidayah jawab....

first and foremost..saye nak ucap time kasih kat tuan empunya diri ain hisyam yang sudi tag name saye..huh...debor perut rase.tak pernah lagi men jawab-jawab soalan cam gini...
hai..lepas habis exam end year form 4...aku masih diuji dengan soalan-soalan yang amat memeningkan kepala(ceh macam la susah sangat)emo je lebih aku nie...wakakaka



here we gooooooooo....lets go bebeh!!hahaha

  1. .awak tanye saye suke awak tak?.........mestilah saye suke awak, ain hisyam(bukan lesbian)hahaa..tak de hak nak saling benci membenci ni...tambah-tambah plak kite same-same pompuan yang ayu......aouch,,ayu ke aku?bleeewkk,cepat ambil baldi..rase cam nak termuntah plak...huhu..
  2. lau pilih antare due 2...saya pilih kepandaian sebab....bile dah berkerjaya,hmm...kecantikan akan datang seiring..tamsilannya,bila dah ade duit...macam2 boleh buat...tp saye suke yang asli punyer...hhehehe...betul ke saya jawab ni?lantak la.haha.
  3. first time.saye gune telefon public!!takde lah..telefon nokia ..yang takde warna tue....bentuk die besar...lau nak buat baling orang pom lari...tapi hidayah tak sekejam tu...saya budak baik..
  4. dapat handfon ...mase darjah empat sebab saya duduk asrama..jauh dari pandangan family...so,sebab anak tunggal..ma kasi fon takot saya dibuli...hehehex...saya sorok telefon tu dalam bungkusan roti gardenia takot hilang....tak pernah guna pom....bawak tuk tujuan kecemasan jer...
  5. betol wei...saya memang failed lau suruh jawab soalan cam gini...huhuhu...jawab sesedap rase ajinamoto je ni...
  6. bantal busuk?tak de la..hahaha...tak pernah ade pom...tapi lau mase baby dulu tak tau la tu...
  7. nie memang soalan penampor la...tak syak lagi..memang la saye sayaaaaaaannnnnggg sangat kat family...hahahahaa...
  8. xder..takde langsung hobi jd photografer...
  9. x kidal..normal..kanan...
  10. jemput la!coz awak ade ciri-ciri jadi penyambut tetamu..hahahaa...niat dah jahat...gurau je awk...
  11. dah foloow pom..jangan risau...awak punyer blog cantik giler...


nih ha..die punyer rules yang perlu dan wajid korang ikot 
Rules : 
1-You must post these rules. 
2-Each person post 11 things about themselves in their journal. 
3-Answer the question that tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer. 
4-You have to choose 11 people to tag and link them to the post. Go their page and tell them you have tagged him/her.No tag backs.
5 No stuff in the tagging section about "You are tagged when you're reading this" you legitimately (have to tag 11 people)


soalan dari miss hidayah korang yang ayu nih...aiseymennn..

1-korang suka ak tak?

2-kalau diberi pilihan antara kecantikan & kepandaian, korang pilih mana 1 ?

3-handphone apa yang korang guna untuk first time dalam hidup ?

4-time form berapa korang dapat handphone ?

5-percaya tak cakap aku kalau aku kata time korang buat entry ni korang tengah perah otak fikir nak tulis apa?

6-korang ada bantal busuk tak macam aku ? agak2 korang bg rated sikit tahap kebusukan bantal korang?

7-soalan mintak penampor : korang sayang mak bapak korang tak ?

8-sapa kat sini ada kamera dslr ? sila maklumkan kt aku sebab aku nk photoshoot free. =.='

9-korang kidal ke tak?

10-kalau korang buat apa2 event boleh tak korang jemput aku. ?

11-soalan mntak maki : sudi tak korang follow blog aku? nanti aku follow korang balik.



kak ain... saye copy soalan awak ye.... hehhee xde idea la nk buat soalan sndiri, otak tgah pening ni.hehehe ..ok pda nama2 yg telah hidayah tag tu silala jawab soalan2 tersebut seperti di atas ye. ^__^ slamat menjawab . =)

miss mimi karami aizen

miss ieyra chomot

miss sijejarikekembar.

miss lyn yeon lonely hahaha

miss farah ezaa

miss farah diana

saya hanya mampu mentag name hanya enam orang sahaja.....da ngantuk..zezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzssssssssssss.

THANKS...CIK H.O.B

 Assalamualaikum.....hari tu aku sedang memerah otak ku yang tak seberapa tajam nie untuk membuat latihan kimia...tiba-tiba....tangan ku amat gatal untuk membuka prince acer(name manja laptop aku)hahha...x kiut langsung kan?aku sebenarnya silent reader....aku buke blog abang ni....waaaaaaahhh...cayalah..memang mantop...

                     

tapi malu nak komen kat entry-entry die..(malu-malu kucing)so,aku add lam  facebook..aku budak mentah lam arena blogging ni teros mintak pendapat die..ternyata..abang nie jenis mesra alam..so,aku pom suruh ler dia komen tentang N.O.B(nurhidayah official blog)hehek..ngade-ngade betol kan aku?melampau...hahaha...tittle name kat header atas pom aku dapat idea mase buke blog abg ni...betol-betol menjana minda aku sebagai seorang student untuk menjadi lebih berwibawa... :p

                                         
                                                 (EHSAN CIK GOOGLE AKU DAPAT PICTURE NI)
so,aku pom suruh member-member aku follow abang nie...aku rase okey sangat-sangat...hmm..jangan salah sangka lak...aku cume respect la abang nie..tak sombong.baik je memanjang....korang nak follow jugak?meh sini....
dekat sikit.....
aku nak kasi tau nie.....
ala....
ape?tak dengar?....
senang citer...
koraNG ....

try scroll kat bawah....
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -                                                        
                                                                                           -
                                                                                           -       
                                                                                           -
                                                                                           -
                                                                                           -
hhahaaa..saja menambahkan kesan dramatik!yuhooo....untuk ke blog abang hafizin tu....click here
hafizin official blog a.k.a HOB merungkai segalanya....ececece..ayat cam seram jek..layaaaaaaaannnnnnnnnnnnn.....................................................................................................................

-peace- 




That's all from me .
nurhidayah  here (:

☆┌─┐ ─┐☆
│▒│ /▒/
│▒│/▒/
│▒ /▒/─┬─┐
│▒│▒|▒│▒│
┌┴─┴─┐-┘─┘
│▒┌──┘▒▒▒│
└┐▒▒▒▒▒▒┌┘
└┐▒▒▒▒┌┘